Müstakil Ev

Müstakil Konut İnşaatı

Merhabalar, Ben Göksel Çiçek.

Önceden almış olduğunuz bir arsanız var ve buraya yıllardır özleminizi çektiğiniz bahçeli bir ev yaptırmak istiyorsunuz. Ama çok yoğun olduğunuz için bir türlü fırsat bulamıyorsunuz. Kolay değil proje çizdireceksiniz, üzerinde değişiklikler yapacaksınız, daha sonra bu ev kaça mal olur diye düşüneceksiniz, ön hazırlıklar bittikten sonra sıra inşaata gelecek…

İşte bu noktadan sonra birebir çözmeniz gereken bir sürü problem başlayacak. Temel inşaatında önceden alınması gereken tedbirlerin uygulanması, temel izolasyonu, (kendi oturduğum evde, temel inşaatı esnasında Ardahan’da bir tünel şantiyesinde bulunduğum ve inşaatın başında bulunamadığımdan dolayı, su izolasyonu problemleri yüzünden hala zemin katta rutubetle uğraşıyorum ve çözemiyorum) Bu örneği çoğaltabiliriz; mutfak pissu giderleri, çatıda akan noktalar, pencerden içeri giren yağmur suyu vs.

Benim mühendislik hizmeti verdiğim yapılarda bu gibi sorunlarla karşılaşmayacaksınız, işin her aşamasını sizlere resim ve raporlarla bildireceğim. Kafanız rahat olacak, malzeme seçimini, tutarlarını hep sizinle paylaşacağım. Kararı siz verdikten sonra ben sadece işin idaresini yapacağım. Bunlar her türlü ekibi tedarik etmek, inşaatın mühendislik kuralları içinde uygulanmasını sağlamak, resmi dairelerdeki işlerin takibini yapmak ve yapı kullanma izin belgesini almak.

Merak ettiğiniz her şeyi benimle paylaşabilirsiniz. Her sorunuza cevap vereceğim.

Saygılarımla…

Düşündüğünüz kadar zor değil….
Bahçeli ev hayalinizi gerçekleştirmeye karar verdiniz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Bu yazı dizisi size yardım edecektir.